Om mig...

Född och uppväxt i Borås men bor sedan många år i Floda. Började fotografera som 13-åring. Min första kamera var en begagnad Minolta SRT101 från tidigt 70-tal, som jag faktiskt har kvar än idag, fullt fungerande.

Det blev många år med svart-vit film och sena kvällar i mörkrummet innan fotointresset lades på is i flera år.

Steget in i den digitala världen tog jag så sent som 2004 i och med att jag köpte min första digitalkamera inför en resa. De analoga föregångarna får numera värma bokhyllan...

Idag använder jag mest Canons systemkameror.

 

Den Afrikanska kontinenten är en stor inspirationskälla och dit reser jag så ofta jag bara kan. De länder jag hittills besökt är: Zambia (Victoria fallen), Botswana, Sydafrika 4 ggr, Namibia 3 ggr, Tanzania 2 ggr och Zanzibar. Jag har även varit i Ecuador och på Galapagosöarna.

Har ställt ut bilder på ett antal lokala utställningar, på kulturhuset i Borås och på Göteborgs Naturhistoriska Museum.

Arbetar som produktionsplanerare inom den grafiska branschen.

Bor i villa med min underbara Eva och hunden Lady.

Den svenska naturen är naturligtvis också en stor inspirationskälla, jag känner dock att jag borde fotografera mer i vår vackra natur, men just nu upptar huset en hel del av min tid med reparationer och dylikt.

Tack Eva, för att du står ut med mig och alla mina kameraprylar. Det är din förståelse som gör det möjligt för mig att fortsätta fotografera!

________________________________________________________________________

 

Här är en bild från Namibia när jag klappar en Gepard...

 

 

 

...och här en Varg på Kolmårdens djurpark.

 

 

 

Här fotograferar jag en Rävunge...

 

 

Mitt mest "illaluktande fotominne"...

...när jag Fotograferade sälar i Cap Cross, Namibia 2008.

Tro mig, det finns inte mycket här i världen som luktar värre än en koloni med över 100.000 sälar. Att det dessutom låg tusentals döda sälungar i kolonin gjorde inte odören bättre direkt...

Lukten fastnade i kläder och ryggsäck som trots tvättning och vädring inte luktade bra på flera dagar. Även kameran stank död säl, trots avtorkning med våtservetter och sprit (Scotch singel malt whisky)!!!

______________________